Over Turkije

Turkije is meester in het verwennen. Nationale trots is de Turkse hamam: eeuwenoud, maar een droom voor uw huid. Wellness staat op een voetstuk in Turkije en zowat alle hotels volgen de trend. Sauna’s, therapeutische baden, massages… of hebt u al genoeg aan een zonnebadje op het strand?
Ook culinair wordt u verwend met een keuken die veel meer is dan kebab alleen. Basisprincipe: ‘eenvoud smaakt’. Geen zware sausen of verdoezelende kruiden, maar eerlijke gerechten. Het dessert is iets voor zoetebekjes: Turks fruit, pudding of gebak.

Het échte Turkije beleven? Trek dan naar de stad Fethiye. De dinsdagmarkt is er een must. Maar je vindt er ook antieke rotsgraven en sarcofagen, een archeologisch- en streekmuseum en – op zowat zes km van het centrum – een mooi kiezelstrand omgeven door prachtige bossen. Wie zei ook weer dat vakantie Turkije gelijk staat met puur een strandvakantie?

Laat je onderdompelen in een andere cultuur tijdens een vakantie in Turkije. Maak kennis met het Oosten en zijn verfijnde smaken, unieke natuur en natuurlijk… zijn prachtige stranden. Turkije trakteert je telkens weer op gastvrijheid, comfort en een stralende zon.

Tijdens je vakantie in Turkije geniet je van de mooiste zandstranden, een frisse duik of een boeiende tocht door trendy wereldsteden als Istanbul en Ankara.

No comments yet.

Geef een reactie